Trimm till Andros och Metaloid

 

Just nu jobbar jag med flera modifikationer till Okumas Andros och Metaloid havsfiskerullar.

Jag valde dessa rullar för att de är väldigt fina i kvalitén, låg vikt och bra prestanda. De är frästa ur aluminium, de har rostfria snedskurna kugghjul och har i mitt tycke en allmänt trevlig ergonomi. Siffrorna som tillverkaren anger på bromsen, stämmer med verkligheten på dessa rullar, så är tyvärr inte fallet med alla rulltillverkare!

Målet med modifikationerna är att få en bättre broms och en bättre gång på veven. Jag vill kunna ha en högre ställd broms utan att veven går trögt. Väldigt viktigt är att brosmverkan fortfarande är jämn som originalet är.

Resultatet ska vara kännbart och mätbart. Fokus kommer ligga på spolaxel, pinjongdrevets lager, och spollagerna för att få ner friktionen. Användandet av fyrpunkts kontaktlager eller vinkelkontaktlager och stödhylsa för spolens lager. Till One-speed rullarna är tanken att en längre vev av kolfiber ska monteras, en så kallad power-handle.

Modifikationer till stolekarna 5 och 5N kommer i första hand utvecklas.

Jag ser fram emot det här, det ska bli kul att laborera och testa mig fram till en lösning, som är bra och som förhoppningsvis kommer hålla ett rimligt pris.

Uppdatering kommer efter jag fått leverans från SKF och jag blivit klar i svarven.