Här kommer en lista på vanliga fel som uppstår på fiskerullar och hur du kan undvika dem.

Men först främst måste jag säga, spola ALLTID av rullen efter varje fisketur! Spelar inte roll om det är sött salt eller bräckt vatten, smuts och korrosion är de största anledningarna till att en rulle slutar fungera som den ska. Tänk på att alltid dra åt bromsen till max så att fukt inte tränger in i bromsmaterialen. Rullen förvaras torr och med helt avspänd broms.

Korrekt fett och olja ska användas, vi använder oss av tre olika fetter beroende på om det är en haspel eller multirulle. Specialfett för bromsarna. Det viktigaste är att man använder sig av oljor och fett som är för marinbruk. Absolut aldrig 5-56, symaskins olja eller liknande.

Ingen broms:

Linan kan glida på spolen, vanligt på rullar med flätlina om den inte är korrekt påspolad.

Lösningen är att grunda spolen med nylonlina eller tejpa flätlinan, även viktig att spola på linan med motstånd, så att linan blir hårt packad.

Missljud under press:

Absolut vanligaste felet är lintrissan på bygeln, den har ofta ett kullager som kan ha kärvat pga smuts eller korrosion.

Lösningen är att byta lager eller rengöring och smörjning. Undvik detta genom att spola av rullen efter varje pass, ge gärna trissan en droppe olja efter vart tredje pass.

Bromsen ojämn:

Bromsar saknar bromsfett (i rullar där fettade  bromsar gäller). Vatten i bromsmaterial.

Bromsen måste plockas isär och noggrant rengöras, och fettas in igen. Cals drag grease rekommenderas för alla kolfiber bromsmaterial.

 

Linan läggs inte korrekt på spolen:

Många rullar kommer med små plastbrickor man kan placera på spolaxeln, med dessa kan man justera hur linan läggs på spolen. Detta står beskrivit i din bruksanvisning.

Veven går baklänges fast att backspärren är påslagen:

Smuts, korrosion eller för mycket olja kan orsaka ett backslag att sluta fungera som det ska.

Rengör noggrant använd lite olja, vissa backslagslager kräver ingen smörjning.

 

Rullen känns rå eller missljud vid vevning: 

Fett på kugghjul saknas eller har åldrats och tappat sin funktion, kugghjul kan även vara skadat.

 

Bygel stänger inte helt: 

Vanligast är att bygeln är böjd eller deformerad, det går att rätta till för hand men blir sällan riktigt bra, rekommendation är alltid att byta bygeln.

Det kan även ha samlats smuts eller salt på punkterna där bygeln fäster vid rullen.

Spolen går inte upp och sedan ner:

Detta är ett fel inne i rullen och delar måste bytas. Rekommendationen är att skicka in rullen för reparation.

 

 

Multirullar vanliga problem:

Missljud vid kast: 

Kastvikterna är slitan eller torra, smörj eller byt ut.

Spolens kullager kan vara angripna av rost, vara smutsiga eller utslitna.  Se till att de snurrar fritt utan missljud och motstånd. Smörj eller byt vid behov.

 

Rullen kastar inte lika långt som den brukar göra:

Vanligast är ett problem med spolens kullager, men det finns fler saker att titta på. Känn och lyssna om spolen går fritt, det kan ha byggts upp ett tunt lager av smuts på spolens kant och eller insidan av gaveln. Spolaxelns del som går in i drivningen kan ha för mycket olja eller fett. Denna yta ska ha ett väldig lite olja om inget alls.

En stjärnhjulsbromsad rulle kastar i regel alltid bättre än en spakbromsad rulle! Detta är främst pga en spakbromsad rulle husar bromsen i spolen och en stjärnhjulsbromsad rulle husar bromsen i gaveln.

Linspridaren har slutat fungera:

Knivbulten är utsliten, bytes är även evighetsskruven sliten byt denna med, man kan säga att det normalt går åt 2-3 bultar på en skruv. Skruv och knivbult kontrolleras alltid på en service.

På många rullar styrs lindpridaren av ett plastkugghjul, anledning att det är av plast är för att det ska ”offras” om man råkar ha fingret i mellan vid kast. I stora drag vill tillverkaren hellre att plastkugghjulet ska gå sönder än kundens finger =)

Min spakbromsade rulle blir segvevad när jag drar åt bromsen:

Detta är egentligen normalt men till en viss gräns. Detta gäller nästan alla spakbromsade rullar. När du drar åt bromsen så dras spolens sida mot gaveln. I spolen sitter ett fibermaterial och i gaveln sitter ett kullager och en plan skiva (tryckplatta). När Fibermaterialet i spolen trycks mot skivan så uppstår friktion. All denna kraft i sidled får kullagret i gaveln ta hand om.  Att rullen blir segvevad kommer härstammar detta ifrån friktionen som uppstår i gavelns kullager.

Därför är det väldigt viktigt att man följer tillverkares rekommendationer för bromsen. På en rulle som har en för högt ställd broms kommer detta kullager slitas ut väldigt fort. Lagret kan faktiskt förstöras direkt om man ställt bromsen för hårt. Följ alltid tillverkarens rekommendationer!

Väldigt vanligt att vi byter dessa lager vid service då de tagit stryk.

Så hur ska man göra ?

Först ska man titta på vad tillverkare säger är max, nästan alltid uppges max broms och broms på strike. Titta efter max broms med frispole. Man kan nämligen justera bromsen så pass att man inte kan frikoppla spolen från tryckplattan.

Låt oss säga tillverkaren skriver ”15kg max 12kg at strike with freespool” det betyder att man har 15kg broms på fullt och drar man ner till strike blir det 12kg.

Nu ta din våg och justera in att du får 12 kg på strike. det ska stå 12kg på vågen när spolen släpper lina. Testa att spolen kan löpa fritt när du släpper bromsen sen testa att veva, ett litet motstånd är normalt men det ska inte vara överdrivet.

Tanken är att man ska fiska på strikeläget eller helst mindre aldrig på max. Max är till för de sista metrarna när man landar en stor fisk.

Nästa fråga man ska ställa sig, klarar mig spö av 12, 15 eller 20 kg broms?

Montera rullen och fäst linan snett neråt i nästan samma vinkel som om du hade fiskat. Nu dra i spöet så får du se!

Det viktiga är i mitt tycke inte max bromsverkan utan hur mycket broms rullen kan leverera jämnt och utan att bromsen blir ryckig.